Křupavé kuře 6x jinak: Exotické recepty z Řecka, USA i Thajska

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Kuře se připravuje po celém světě na různé způsoby. Domluví se na něm rodiny, děti, kamarádi a dokonce pro spoustu dalších kultur je kuře populární pokrm. Vybrali jsme pro vás několik receptů z celého světa, zkuste české řízky obměnit za něco nového.

Křupavé kuře 6x jinak: Exotické recepty z Řecka, USA i Thajska

Sladké kuře Dakgangjeong

Korejské křupavé kuře je dozlatova usmažené a zalité hustou sladkou omáčkou ze sójovky a dalších přísad, které jsou pro Asii typické. Po usmažení nezapomeňte na kuře nasypat sezamová semínka a arašídy, bude tak ještě křupavější.
Recept na Sladké kuře Dakgangjeong najdete zde.

Kotopoulo Tiganito Marinato

Možná jste na vaší dovolené v Řecku ochutnali smažené kuře Kotopoulo Tiganito Marinato. Marináda na maso se skládá z olivového oleje, citronů a bílého vína. Poté, co se maso naloží, můžete přejít ke smažení. Skvělý výsledek ochutnáte už za několik minut.
Recept na Kotopoulo Tiganito Marinato najdete zde.

Smažené kuře po jižansku

Skvělé kuře ze Spojených států. Kuřecí stehna naložte přes noc do podmáslí, aby maso bylo krásně měkké i po usmažení. Jako přílohu podávejte salát Coleslaw a nebojte se kuře dochutit tabascem.
Recept na Smažené kuře po jižansku najdete zde.

Taiwanské voňavé kuře

Taiwan je známý svým pouličním jídlem. Jídlo je tam tak levné, že se nevyplatí ho vařit doma. Většina oblíbených jídel z ulice není těžká ani na domácí přípravu. Samozřejmě i na Taiwanu je smažené kuře jedno z neoblíbenějších jídel, jeho lehce pálivá, ale přesto nasládlá chuť okouzlí každého.
Recept na Taiwanské voňavé kuře najdete zde.

Kai tod taucheo

Tento velice ostrý recept pochází z Thajska, kde jsou pálivá jídla velice vyhledávaná, téměř nezbytná. Pokud máte rádi pálivé pokrmy, tento recept je přímo pro vás. K příloze zvolte rýži ochucenou rybí nebo delikátní ústřicovou omáčkou.
Recept na Kai tod taucheo najdete zde.

Kuře „65“

Specialitou jižní Indie je toto smažené kuře v rýžové mouce. Kuře správně usmažíme tak, že ho vložíme do rozpáleného oleje na 180 °C a smažíme 7 až 10 vteřin. S teplotou to moc nepřežeňte. Ve velmi rozpáleném oleji povrch ztmavne a vnitřek zůstane syrový. Aby se olej moc neochladil, vkládejte maso postupně.
Recept na Kuře „65“ najdete zde.

Mrkněte na video, jak lehce naporcovat kuře:

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Máte problémy se štítnou žlázou? S těmito příznaky jděte k doktorovi

Máte problémy se štítnou žlázou? S těmito příznaky jděte k doktorovi

23. 4. 2018 | Hormony produkované štítnou žlázou ovlivňují funkce všech orgánů v těle, proto je důležité na…

Recepty z jarní zeleniny: Vařte z rukoly, chřestu či špenátu

Recepty z jarní zeleniny: Vařte z rukoly, chřestu či špenátu

18. 4. 2018 | Zeleninu sice koupíme celoročně, ale konečně je na pultech obchodů i místní zelenina, která je…

Recepty s ředkvičkami: Dejte si smaženici, polévku či pomazánku

Recepty s ředkvičkami: Dejte si smaženici, polévku či pomazánku

16. 4. 2018 | I když se dnes většina zeleniny dá koupit celoročně, ta pravá sezóna ředkviček akorát začala. Nyní…

7 nevinných příznaků, které ale mohou znamenat krvácení do mozku

7 nevinných příznaků, které ale mohou znamenat krvácení do mozku

16. 4. 2018 | Jen vás bolí hlava, je vám na zvracení či se vám hlava trochu motá? To vše je na první pohled…

Domácí pekárny Vaření s dámou

Nejčtenější články