Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

| Autor: Marta Pušová | Rubrika: ABC Zahrady a Bydlení

Když se řekne "prvorepublikové recepty", většině z nás se jistě vybaví pokrmy našich babiček – poctivé a z čistě domácích produktů, bez umělých přísad. Takové jídlo si ale můžete udělat i dnes, stačí vyzkoušet naše recepty!

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

Taštičky z listového těsta plněné sýrovou pěnou

na 6 porcí: 1 balení listového těsta, rozváleného, 1 žloutek na potření

Z těsta vykrájíme formičkou o průměru 7 cm kolečka, u poloviny z nich vykrojíme středy, aby zůstal asi 1 cm okraj. Plná kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem, na něj položíme jedno vykrojené kolečko a v troubě předehřáté na 180 °C upečeme dozlatova. Vychladlé plníme různými druhy sýrové pěny.

Následující »

Další články z rubriky

Jak vybrat rolety: Barva, materiál a ovládací systémy

Jak vybrat rolety: Barva, materiál a ovládací systémy

19. 4. 2018 | Rolety jsou vhodné do všech typů oken, včetně atypických rozměrů. Poskytují dokonalé zastínění…

Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

18. 4. 2018 | Je vám líto, že nemáte vlastní zahrádku? Už nemusí! I na malém balkóně se dají pěstovat květiny a…

Ideální rostliny do moderní i venkovské předzahrádky

Ideální rostliny do moderní i venkovské předzahrádky

17. 4. 2018 | Máte raději romantickou rozevlátou atmosféru venkovského stavení, nebo vás oslovuje moderní…

Pěstování sazenic: Přišel čas otužovat sadbu

Pěstování sazenic: Přišel čas otužovat sadbu

15. 4. 2018 | Dostatek světla a přiměřená teplota jsou nezbytné pro vypěstování silné a zdravé sadby. Před…

Domácí pekárny Vaření s dámou

Nejčtenější články